Een burger voor echte hongerlappen

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Zet een grote pan op het vuur en voeg een scheut olie toe. Voeg als de pan goed heet is de paddenstoelen en tijm toe met zout en peper naar smaak. Bak alles op een halfhoog vuur tot de paddenstoelen uitgedroogd en lichtbruin zijn, zet ze opzij en laat ze koud worden.
Giet de witte bonen af en mix ze samen met de dadels, knoflook, peterselie, tahin en sojasaus tot je een glad mengsel hebt. Doe dit in een kom en voeg de rijst, broodkruim of havervlokken, citroenrasp en afgekoelde paddenstoelen toe. Meng alles goed en laat 10 minuten in de koelkast opstijven.
Verdeel het koude mengsel in 8 porties en maak er 8 burgers van. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Verwarm de oven tot 230°C. Bak de burgers in de oven in 15 minuten mooi bruin.
Serveer tussen een broodje met plakjes avocado, ketchup, ingemaakte komkommer en een paar jonge spinazieblaadjes. Zoete­ aardappelfrietjes zijn hier ook lekker bij.

Verticale tabs