Ingrediënten voor 4 personen
- 150 g erwtjes diepvries
- 1/2 ajuinen
- 2 el bloem
- 150 g gedroogde spliterwten
- 1 biologische citroen
- 1 tl gedroogde munt
- frituurolie
- 1/2 tl zout
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Bijgerecht
- Allergie: Notenvrij, Sojavrij en Suikervrij
- Bron: Veggie voor starters
wrapper
Laat de diepgevroren erwten ontdooien.
Breng gezouten water aan de kook en kook de gedroogde spliterwten 10 minuten, tot ze ongeveer zo hard zijn als een hazelnoot. Giet ze af.
Pel de ui en snipper hem fijn. Rasp de schil van de citroen.
Vermeng de ontdooide erwtjes met de gekookte spliterwten, de bloem, de munt, het zout en de citroenschil. Maal deze mengeling fijn. Voeg de uisnippers toe en maal ze kort mee.
Verwarm de frituurolie op 170°C. Vorm balletjes van het mengsel en frituur ze goudbruin. Of, druk de balletjes plat en bak ze in een pan.
Deze balletjes zijn heerlijk in combinatie met een frisse taboulé of samen met andere lentegroenten zoals courgette of bloemkool.