Ingrediënten voor 4 personen
- 600 g diepvries erwtjes
- 1,2 l groentebouillon
- 1 bussel dragon
- 150 g gerookte tempeh (versnipperd)
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Soep
- Allergie: Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij en Suikervrij
wrapper
Bereiding
- Stoof de ui in de olijfolie.
- Voeg de erwten toe en laat even meestoven. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook.
- Doe de dragon in een blender, voeg de groentebouillon erbij en mix 3 minuten op volle kracht.
- Doe de soep eventueel door een fijne zeef als je ze echt heel fijn wilt.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Bak de tempeh bruin met het gesnipperde teentje knoflook en kruid met peper en zout.
- Giet de soep in de glaasjes en strooi er een beetje van de tempeh over.