Ingrediënten voor 4 personen
- 200 g kikkererwten uit blik, uitgelekt
- 200 g cashewnoten
- 100 g uien
- 1 teentje knoflook
- 4 el peterselie gehakt
- 2 theezakjes munt
- 1 biologische citroen
- peper en zout
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Bijgerecht
- Allergie: Glutenvrij, Sojavrij en Suikervrij
- Bron: Donderdag Veggiedag Kookboek
- Auteurs: Miki Duerinck en Kristin Leybaert
wrapper
Bereiding
Verwarm de frituurolie op 170°.
Pel en versnipper de knoflook. Maal de kikkererwten, de cashewnoten en de knoflook en kruid met munt, peper en zout. Pel de ui en hak hem fijn. Rasp wat citroenschil en pers de rest van de citroen uit. Voeg een tweetal koffielepels van het sap toe aan je mengsel. Vermeng alle ingrediënten nog eens goed en vorm platte koekjes.
Frituur ze tot ze een goudbruin kleurtje hebben.
Eet de falafel bij een frisse salade met radijsjes en tuinkers en serveer met couscous of rijst.
Tip
Kikkererwten uit blik zijn eigenlijk te zacht om er falafel mee te maken, maar door ze te vermengen met de gemalen cashewnoten krijg je toch een stevige structuur, waardoor de koekjes lekker krokant zijn.