Ingrediënten voor 4 personen
- Voor de saus:
- 3 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 3 witloofstronkjes
- 6 Parijse champignons
- 2 el bakboter of olijfolie
- een paar takjes verse tijm
- 2 blaadjes laurier
- 1 tl mosterd
- een scheut cognac
- 300 ml water
- 20 g groentebouillonpoeder
- 40 g maïzena roux voor witte sauzen
- 400 ml room
- een scheut truffelolie
- peper en zout naar smaak
- Voor de gebakken filetstukjes:
- 480 g Greenway 'Just like chicken'- filetstukjes of andere plantaardige filetstukjes
- 2 el bakboter of olijfolie
- plantaardige kroketjes om bij te serveren
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Regio: Westers
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Notenvrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept uit 'No meat. No nonsense. Makkelijke recepten om eens meer veggie te eten.' van Paul Florizoone. Uitgeverij Lannoo.
wrapper
Bereiding
Begin met de saus. Snijd de sjalotjes, de knoflook en de witlof fijn. Snijd de champignons in halve schijfjes.
Smelt de vetstof in een pan en fruit er de sjalot in aan. Voeg er de knoflook aan toe en bak nog even. Doe er dan de fijngesneden witlof en champignons, de tijm en laurier en de mosterd bij, en bak dat enkele minuten samen aan.
Blus met de cognac en voeg er het water, het bouillonpoeder en de roux bij. Doe er vervolgens de room en truffelolie bij en laat nog even aandikken.
Werk af met peper en zout naar smaak.
Bak nu de 'Just like chicken'-filetstukjes in een grote braadpan met 2 eetlepels vetstof tot ze krokant en goudbruin zijn.
Meng de filetstukjes door de saus en dien op met veldsla en gebakken kroketjes.