Ingrediënten voor 4 personen
- 2 aubergines
- olijfolie (of kokosvet)
- 3 el agavesiroop
- een halve tl kurkuma
- een halve tl ras el hanout
- een halve tl cayennepoeder
- een halve tl korianderpoeder
- een halve tl komijnpoeder
- een snuifje peper en zout
- 4 - 8 vellen filodeeg
- 2 el gesmolten plantaardige boter
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Bijgerecht
- Bron: Dit is een recept van het Gentse stadslandbouwproject Rooffood.
wrapper
Bereiding
Schil de aubergine en snijd ze overlangs in vier plakken.
Snijd elke plak in de breedte in fijne staafjes. Smelt wat kokosvet of olijfolie in de pan en doe daarin de aubergine met de kruiden. Laat de aubergine kleuren en voeg na een paar minuten eventueel wat extra vetstof toe.
Bak op een medium tot hoog vuur verder tot ze gaar zijn (dit kan wel even duren) , meng met de agavesiroop en laat afkoelen.
De ene filo is de andere niet, als hij flinterdun is leg je er twee op elkaar met een laagje olie of boter ertussen.
Snijd driehoeken uit het deeg, leg ze met de punt naar je toe en bestrijk met wat vet. Leg een opgehoopte soeplepel in het midden en bedek eerst met het puntje dat naar je toe ligt. Plooi nu verder toe alsof je een pakje maakt. En wederom.. smeren maar met dat vet.
Bak zo’n 20 min of tot ze mooi krokant zijn op 180 graden.
Serveer als aperitiefhapje, bij een slaatje, als tussendoortje…