Ingrediënten voor 3 personen
- 2 aubergines
- 3 - 4 gedroogde, rode peper (10 minuten in water geweekt)
- 500 ml olie
- 2 teentjes knoflook
- 4 lente-uitjes fijngehakt, het witte en groene gedeelte van elkaar gescheiden houden
- 1 tl verse gember
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Bijgerecht
- Allergie: Glutenvrij en Suikervrij
wrapper
Bereiding
- Snijd de aubergine in stukjes.
- Snijd de geweekte rode pepertjes in drieën en verwijder de zaadlijsten en de zaadjes.
- Verhit de olie in een grote wok tot hij rookt. Frituur de aubergines ongeveer drie tot vier minuten in de olie (vaak gaat dit het best in twee keer) en haal ze dan met een schuimspaan uit de olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Giet de overtollige olie in een pot, en laat ongeveer een eetlepel in de wok. Doe de chili, knoflook, witte stukjes van de lente-ui en gember in de olie. Bak enkele seconden zodat de olie naar de ingrediënten smaakt.
- Doe dan de rest van de ingrediënten (met uitzondering van de groene stukjes lente-ui en de sesamolie) en de aubergine in de pan. Roerbak het geheel nog even flink samen (ongeveer één tot twee minuten, blijf steeds roeren). Voeg tot slot de groene stukjes van de lente-ui en de sesamolie toe en serveer direct.
Opmerking
Tegenwoordig zijn de opties om vlees te vervangen eindeloos. Vis daarentegen heeft een specifieke smaak, wat het niet altijd gemakkelijk maakt om alternatieven te vinden. Dit receptje vinden wij een geslaagde poging!