Fish 'n' chips

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C (als je de ‘chips’ in de oven maakt; je kan ze ook frituren). Snijd de aardappels in gelijke partjes, dep ze droog en meng met de olijfolie, het zout en de peterselie. Verspreid over een met bakpapier bedekte ovenplaat. Bak de wedges 45 minuten in de oven tot ze gaar en goudbruin zijn. Draai ze ongeveer in de helft om.

Knijp voorzichtig het overtollige vocht uit de bananenbloesems.

Verhit 600 ml neutrale olie (of frituurolie) in een grote kookpot of friteuse.

Maak intussen het beslag: meng de bloem en het zout met een garde. Giet stelselmatig het bier of bruiswater erbij en meng tot een glad beslag.

Test of de olie heet is door er een drupje beslag in te laten vallen. Zakt het naar de bodem, dan is de olie nog niet heet. Wordt het meteen bruin, dan is de olie te heet. De olie is goed als het drupje deeg meteen boven komt drijven en zacht begint te bruinen (ongeveer 190°C).

Gebruik voor elk stuk bananenbloesem een stukje nori. Wikkel het errond en doop royaal in het beslag. Leg het met een schuimspaan voorzichtig in de hete olie en bak aan beide kanten goudbruin (ongeveer 4 minuten per kant). Laat uitlekken op keukenpapier. Frituur maximaal 2 bananenbloesems tegelijk, zodat ze niet aan elkaar gaan kleven.

Maak intussen de remouladesaus door de augurken en sjalotjes heel fijn te snijden en te mengen met de veganaise, het citroensap en de dille.
Maak de mushy peas door alle ingrediënten te mixen. Er mogen nog stukjes inzitten.

Serveer de fish ‘n’ chips met de mushy peas, remoulade en citroenpartjes op een krant. Tip: Leg er wel keukenpapier tussen, zodat de inkt niet aan het eten komt.

Verticale tabs