Ingrediënten voor 4 personen
- 1 blok tofu , geperst en uitgelekt
- 3 norivellen , verkruimeld*
- Sap van 1 citroen
- 3 el kikkererwtenmeel
- 75 ml ongezoete plantaardige melk (soja of amandel)
- 1/2 tl appelciderazijn
- 1 snufje selderzout
- 1 - 2 el salade du pêcheur
- 1/2 kop Panko of paneermeel
- Voor de tartaarsaus:
- 125 g veganaise
- 2 el kappertjes , uitgelekt en grofgehakt
- 2 el augurken , uitgelekt en grofgehakt
- 1 sjalot , fijngehakt
- 1 el citroensap
- 2 el bladpeterselie , gehakt
- peper en zout
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hapje
- Allergie: Notenvrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept van San Geerts @sanskeuken
- Fotografie: French Beans
wrapper
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bekleed een bakplaat met (herbruikbaar) bakpapier.
Snijd de tofu in 2 plakken.
Wrijf beide plakken in met citroensap en bestrooi met de verkruimelde nori*. Laat een half uurtje marineren (hoe langer hoe beter).
Meng het kikkererwtenmeel in een ondiepe schaal met de melk, de ciderazijn, de salade du pêcheur en een snuifje selderzout.
Doe de panko in een tweede schaal.
Snijd de tofu in ‘fingers’. Haal de fingers door het beslag - zorg dat alles mooi bedekt is - en vervolgens door de panko. Leg de fingers op de bakplaat.
Bak in 15-20 minuten knapperig en goudbruin.
Maak ondertussen de tartaarsaus:
Roer de kappertjes, de stukjes augurk, de gehakte peterselie en de fijngehakte sjalot door de veganaise. Meng het citroensap erdoor en kruid met peper en zout naar smaak.
*Zo verkruimel je norivellen: rooster norivellen boven je gaspit of in de oven (blijf erbij, het gaat snel) tot ze licht van kleur veranderen. Het roosteren haalt meer smaak naar boven en je kan de norivellen heel makkelijk met de hand verkruimelen.