Flammekueche

Ingrediënten voor 2 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Voor het deeg:

 

Meng in een grote mengkom de bloem en een snuifje zout met de olijfolie. Voeg 80 ml lauw water toe. Je kan zoveel mogelijk met een vork proberen mengen maar op het einde meng je best even met de hand. Als het deeg te veel plakt, voeg dan een beetje bloem toe.

 

Rol het deeg dun uit of spreid het meteen uit op bakpapier en plooi de randjes een klein beetje om. Je kan het deeg ook in een ronde bakvorm leggen. Prik met een vork enkele keren in het deeg.

 

Voor de vulling:

 

Bereid de vulling voor: snij de tofu in reepjes; snij de aardappel in zeer fijne schijfjes; snij ook de champignons en de ui in schijfjes.

 

Meng de sojayoghurt, de sojaroom, het lookpoeder, de kruiden, het zout en de peper. Giet de helft van het mengsel op het deeg. (Je kan ook enkel sojaroom gebruiken en eventueel 1/2 tl maizena toevoegen om het mengsel wat te dikken.)

 

Verdeel op het mengsel de overige ingrediënten: de aardappel, de champignons, de ajuin en de gerookte tofu.

 

Voeg de rest van het yoghurtmengsel toe.

 

Zet ongeveer 20 min. in een voorverwarmde oven op 180°C. De Flammekueche is klaar wanneer het deeg krokant is en de aardappels zacht zijn.

 

Bij dit recept kan je eindeloos variëren door andere kruiden toe te voegen. Probeer het bijvoorbeeld ook eens met Provençaalse kruiden.

 

Verticale tabs