Ingrediënten voor 4 personen
- 400 g champignons
- 400 g sojamelk
- 4 g gellan (texturas) of agar-agar
- 1 knolselder
- 100 g gedroogd eekhoorntjesbrood
- 100 g amandelschilfers
- olijfolie
- zout
- 200 g gepelde hazelnoten
- 50 g suiker
- notenolie
- 10 sneetjes getoast toastbrood
Extra info
- Kooktijd: Lang
- Moeilijkheidsgraad: Voor keukenprins(ess)en
- Allergie: Suikervrij
- Bron: Recept van Tom van Lysebettens, chef bij Coeur d'Artichaut.
wrapper
Bereiding
- Snijd de champignons fijn en bak ze even in wat olijfolie. Mix de champignons met de sojamelk en de gellan of agar-agar. Stort het in kleine vormpjes en laat het opstijven.
- Laat de knolselder in zijn geheel en bestrooid met grof zout 3 uur garen in de oven op 150°C. Snijd de knolselder in kleiner balkjes en gril ze. Werk af met gerookt zout.
- Maal het eekhoorntjesbrood fijn met het toastbrood, bijvoorbeeld in een blender. Voeg er de amandelschilfers, een scheutje olijfolie en zout aan toe. Bak het even op 180°C in de oven tot het goudbruin ziet.
- Bak de hazelnoten ook even in de oven, tot ze lichtjes kleuren. Mix ze met de suiker en wat notenolie.
- Dresseer alles op een schoteltje.