Ingrediënten voor 4 personen
- 80 ml olie
- 150 g griessuiker
- 60 ml sojayoghurt
- 160 ml sojamelk
- 1 tl vanille-extract
- 2 tl amandelextract
- 120 g bloem
- 1,5 tl bakpoeder
- 1/2 tl zout
- 40 g amandelpoeder
- abrikozenconfituur
- bloemsuiker
- water
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
- Type: Nagerecht
wrapper
Bereiding
Meng in een kommetje de olie, de suiker, de sojayoghurt, sojamelk en essences.
Zeef in een andere kom bloem, bakpoeder en zout. Meng er het amandelpoeder door.
Voeg natte en droge ingrediënten samen en meng.
Vul muffinvormpjes voor 1/3 met het deeg. Leg in elk vormpje ongeveer 1 tl abrikozenconfituur en bedek met nog 1/3 deeg.
Bak de cupcakes 24 à 26 minuten op 180°C.
Maak een glazuur met bloemsuiker en water, en bestrijk de cupcakes ermee als ze afgekoeld zijn.