Ingrediënten voor 4 personen
- 80 ml olie
- 150 g griessuiker
- 60 ml sojayoghurt
- 160 ml sojamelk
- 1 tl vanille-extract
- 2 tl amandelextract
- 120 g bloem
- 1,5 tl bakpoeder
- 1/2 tl zout
- 40 g amandelpoeder
- abrikozenconfituur
- bloemsuiker
- water
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
- Type: Nagerecht
wrapper
Bereiding
- Meng in een kommetje de olie, de suiker, de sojayoghurt, sojamelk en essences.
- Zeef in een andere kom bloem, bakpoeder en zout. Meng er het amandelpoeder door.
- Voeg natte en droge ingrediënten samen en meng.
- Vul muffinvormpjes voor 1/3 met het deeg. Leg in elk vormpje ongeveer 1 tl abrikozenconfituur en bedek met nog 1/3 deeg.
- Bak de cupcakes 24 à 26 minuten op 180°C.
- Maak een glazuur met bloemsuiker en water, en bestrijk de cupcakes ermee als ze afgekoeld zijn.