Frankie met maïskofta's (sauzige wrap met maïsknoedels)

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Voor de yoghurtsaus
Klop alle ingrediënten in een mengkom romig en glad. Breng indien nodig verder op smaak met zout of andere specerijen. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

Voor de munt-koriandersaus
Rooster het komijnzaad in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot het aroma vrijkomt en het warm aanvoelt maar nog niet rookt. Voeg het geroosterde komijnzaad toe aan een blender of een specerijenmolen, samen met de munt, de koriander, de groene chilipepers, de knoflook, de gemberwortel, het citroensap en 2 eetlepels yoghurt. Maal tot een pasta.

Als de ingrediënten zich lastig laten mengen, voeg dan nog wat citroensap of twee druppels water toe, tot er een dikke groene pasta ontstaat.

Voor de kofta's
Kook voor de koftaʼs de aardappelblokjes in ongeveer 10 minuten in water gaar. Giet af en stamp fijn.

Stamp de maïs in een vijzel tot een pasta. Meng de maïs met de aardappelpuree, het chilipoeder, het komijnpoeder, de groene chilipeper en de koriander. Breng op smaak met zout en maak korte
worstjes of kleine balletjes van het maïsmengsel.

Verhit een laag van ongeveer 10 cm koolzaadolie in een wok of grote pan tot 170 °C. Als je geen frituurthermometer hebt, laat dan wat van het maïsmengsel in de olie vallen. Als het begint te sissen en meteen boven komt drijven, kun je gaan frituren.

Bestuif een kofta met het kikkererwtenmeel en leg in de olie. Herhaal met de rest. (Je moet de koftaʼs wellicht in porties bakken, afhankelijk van het formaat van de pan.) De koftaʼs zijn na ongeveer 3 minuten klaar als ze mooi
bruin en warm zijn.

Bestrijk tot slot de tortillaʼs met flink wat yoghurtsaus en muntkoriandersaus en verdeel de koftaʼs erover. Je kunt eventueel ook wat sla, ui of iets anders toevoegen. Rol op en serveer.

Verticale tabs