Franse groentetaart

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de bloem, boter, citroenzeste en peper in een keukenmachine en laat de machine draaien tot het mengsel op broodkruim lijkt. Voeg het water toe en pulse een paar keer tot het aan elkaar plakt. Je kan het deeg uiteraard ook manueel kneden. Zet 30 minuten afgedekt in de frigo.

Rol het deeg uit en bak blind (15 minuten).

Verdeel wat mosterd over het deeg.

Trek linten van de wortels en de courgettes (je moet telkens wat van de donkere rand zien).

Leg de courgette - en wortellinten afwisselend in een spiraalvorm op het deeg tot de taart vol is.

Strooi er wat fijngesneden look over. Kruid met tijm, peper en zout en besprenkel met olie.

Zet nog 45 minuten in de oven, tot wanneer de linten gaar zijn.

Gebruik kant-en-klaar kruimeldeeg voor een snellere versie.

Verticale tabs