Ingrediënten voor 4 personen
- 300 ml kokosmelk
- 400 ml sojamelk
- 100 g sinaasappelconfituur
- 100 g pralinépasta of hazelnoot-chocoladepasta
- 10 g agar agar
- 1 l sap van mandarijn
- 150 g griessuiker
- 50 ml gin bv. Tanquray
- 100 g rijst
- 100 ml water
- 1 mandarijn
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor keukenprins(ess)en
- Type: Nagerecht
- Allergie: Glutenvrij
- Recept: Tom van Lysebettens - chef bij Coeur d'Artichaut
wrapper
Bereiding
- Warm de kokosmelk, sojamelk, sinaasappelconfituur en de praliné samen op tot het net niet kookt.
- Mix het met 10 g kappa (Texturas) of agar-agar. Laat het afkoelen. Mix het afgekoelde mengsel los en doen het in een spuitzak.
- Meng het mandarijnsap met de suiker en de gin en vries het in.
- Pof de rijst in hete olie. Maak karamel door 100 g water en 150 g suiker te mengen. Meng de gepofte rijst door de warme karamel en laat het afkoelen.
- Pel de mandarijn en ontvel de partjes.
- Dresseer alles op een bordje.