Ingrediënten voor 2 personen
- 2 el pompoenpitten
- 2 el zonnebloempitten
- 1 el tamarisaus (glutenvrije sojasaus)
- cayennepeper
- 1 ½ kop water (320 ml)
- 1 grote sinaasappel (gepeld en grof gehakt)
- 1 appel (zonder klokhuis en grof gehakt)
- 1 lente-uitje
- 1 ½ el shiro miso
- cayennepeper
- zeezout
- 3 handenvol bladgroen en verse kruiden
- ½ rijpe avocado's (ontpit)
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
- Type: Soep
- Allergie: Suikervrij
- Bron: Julie Van den Kerckhove i.s.m. Marlene appels
wrapper
Pikante pitjes bereiding
Doe de pompoenpitten, zonnebloempitten, tamari, kerriepoeder en cayennepeper in
een mengkom. Meng goed en laat minstens 5 minuten marineren. Roer tussendoor
eens om met een lepel.
Rooster de pitjes eventueel kort in de oven op 150 °C tot ze volledig krokant zijn.
Heb je een droogoven in huis? Maak dan een grotere portie pikante pitjes en droog
ze minstens 8 uur op 50 °C tot ze volledig krokant zijn. Als je ze lang genoeg droogt
en in een glazen bokaal op een koele, donkere plaats bewaart, blijven ze minstens
drie maanden vers.
Gazpacho bereiding
Doe het water, de sinaasappel, de appel, de lente-ui en de miso in de blender. Voeg
cayennepeper en zout toe en mix tot een gladde soep.
Voeg het bladgroen toe, en eventueel wat verse kruiden, en mix opnieuw.
Voeg tot slot de avocado toe en mix kort.
Proef en breng indien nodig verder op smaak.
Werk af met pikante pitjes.