Fruitige groene gazpacho met pikante pitjes

Ingrediënten voor 2 personen

Extra info

wrapper

Pikante pitjes bereiding

Doe de pompoenpitten, zonnebloempitten, tamari, kerriepoeder en cayennepeper in
een mengkom. Meng goed en laat minstens 5 minuten marineren. Roer tussendoor
eens om met een lepel.

Rooster de pitjes eventueel kort in de oven op 150 °C tot ze volledig krokant zijn.

Heb je een droogoven in huis? Maak dan een grotere portie pikante pitjes en droog
ze minstens 8 uur op 50 °C tot ze volledig krokant zijn. Als je ze lang genoeg droogt
en in een glazen bokaal op een koele, donkere plaats bewaart, blijven ze minstens
drie maanden vers.

Gazpacho bereiding

Doe het water, de sinaasappel, de appel, de lente-ui en de miso in de blender. Voeg
cayennepeper en zout toe en mix tot een gladde soep.

Voeg het bladgroen toe, en eventueel wat verse kruiden, en mix opnieuw.

Voeg tot slot de avocado toe en mix kort.

Proef en breng indien nodig verder op smaak.

Werk af met pikante pitjes.

Verticale tabs