Ingrediënten voor 4 personen
- 1 volle el vers geraspte gember of een afgestreken el poeder
- 50 g plantaardige margarine
- 30 - 50 g tarwebloem
- kerriepoeder (mild) naar smaak
- groentebouillonpoeder of -pasta (volgens aanwijzingen op de verpakking)
- peper en zout
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Saus
- Allergie: Notenvrij en Suikervrij
wrapper
Bereiding
Fruit de uien in de margarine tot ze glazig worden en voeg de appel toe, verhoog de warmtebron en bak de appel en de ui enkele minuten verder.
Bestrooi met het kerriepoeder en de tarwebloem (volgens gewenste dikte voor de saus en laat alles enkele minuten drogen.
Giet er de sojamelk bij en breng de saus aan de kook. Voeg het kokospoeder en de bouillon toe en laat de saus 15 tot 20 minuten op een zacht vuur sudderen, roer regelmatig.
Werk de saus af met de sojaroom en voeg de banaan toe, controleer de smaak, voeg eventueel peper en zout toe. Laat de saus niet meer doorkoken.
Serveer deze saus bij gebakken tofu met volkorenrijst.
Of voeg samen met het kokospoeder 250 g gepelde, ongezouten pindanoten toe en serveer met Basmatirijst.