fruity flapjacks met chocolade

Ingrediënten voor 5 personen

Extra info

  • Kooktijd: Snel
  • Moeilijkheidsgraad: Voor starters
  • Type: Nagerecht
  • Bron: Dit is een recept van Marie Van de Velde (@marie.margot.nutrition) voor EVA

wrapper

Bereiding

Voor 10 koekjes

Verwarm de oven voor op 180 °C en giet kokend water over de cashewnoten en abrikozen.

Laat de abrikozen 10 minuten in kokend water liggen om ze zachter te maken.

Giet de abrikozen af en doe ze in een blender (met een S-vormig mes ) samen met de gesmolten kokosolie en ahornsiroop.

Mix tot je een gladde massa krijgt met hier en daar nog wat grovere stukjes. Voeg de havervlokken, rozijnen, chocolade en amandelen toe en mix verder. Kies gerust zelf hoe fijn je alles mixt. Ik hou van een wat grovere textuur zodat je nog de stukjes abrikoos en noten kunt proeven. Mix daarom niet te veel.

Giet alles in een met bakpapier beklede bakvorm ( van ongeveer 20 x 15 cm). Zet 20-25 minuten in de oven, tot de bovenkant goudbruin is.

Maak ondertussen de icing: giet de cashewnoten af en doe samen met de yoghurt en bloemsuiker in een klein kommetje. Mix met een staafmixer of blender tot een gladde massa.

Haal de flapjacks uit de oven en laat ze in de bakvorm afkoelen. Als je de flapjacks niet laat afkoelen, zullen ze hun vorm minder goed behouden en uit elkaar vallen.

Verdeel de icing egaal over de afgekoelde flapjacks en verkruimel enkele gedroogde frambozen er bovenop.

Haal ze uit de bakvorm wanneer ze volledig afgekoeld zijn en snijd in 10 stukken.
Wanneer je ze in een luchtdichte pot bewaart blijven ze tot 5 dagen goed.

Verticale tabs