Gebakken dumplings met kastanjechampignons en peterselieolie

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Snijd de champignons in partjes en bak ze met olijfolie op hoog vuur gedurende 3 min. voeg de look toe en bak 2 minuten. Blus met de witte wijn en laat even inkoken.

Voeg in de keukenmachine champignons, tijm, kikkererwten, en citroensap toe en pulseer tot het de juiste consistentie heeft. Het mengsel mag nog stukjes bevatten.

Neem een rijstvelletje en dompel dit onder in lauwwarm water gedurende een 10-tal seconden tot het zacht wordt. Leg het vel neer op een met water besprenkelde snijplank.

Besmeer het rijstvel nog met extra water tot het volledig flexibel is. Plaats een halve eetlepel vulling in het midden van het rijstvel en neem de zijkanten bij elkaar met 1 hand. Neem met je andere hand het 'gevulde' deel vast. Draai in tegenovergestelde richting, zodat je het vulsel aandraait. Je krijgt zo 'geldzakjes'. Herhaal dit voor alle dumplings.

Maak de peterselieolie door eerst de peterselie grof te snijden met een mes (verwijder de hardste stengels). Plaats de fijngehakte peterselie in een hoge mengkom, voeg er een goede snuif zout en de olijfolie aan toe en mix met een staafmixer.

Bak de dumplings goudbruin met druivenpitolie in een pan met antikleeflaag, ongeveer 3 minuten aan elke kant.

Verticale tabs