Gebakken rijst met tofu en venkel

Ingrediënten voor 1 persoon

Extra info

wrapper

Bereiding

Laat de tofu op voorhand uitlekken gedurende ongeveer 30 minuten (of langer) onder een gewicht (bv. een bord) en eventueel omringd door keukenrol. Als je de tofu niet laat uitlekken, wikkel de tofu dan in wat keukenrol, neem de tofu in je handen en druk er hard op zonder de tofu te scheuren of te pletten.

 

Verwarm een beetje olijfolie in een wok of een diepe steelpan op een hoog vuur. Snij de knoflook in fijne schijfjes en voeg toe aan de olie. Voeg na 30 seconden de fijngesneden sjalot en een snufje zout toe. Laat 5 minuten stoven en roer soms.

 

Was de venkel en snij in kleine stukjes. Voeg na 5 minuten toe aan de sjalotjes. Laat nog 5 minuten meekoken op een hoog vuur.

 

Haal de wok van het vuur en bewaar de gestoofde groenten in een kom. Snij de tofu in kleine blokjes. Voeg terug een beetje olie toe aan de wok en voeg de stukjes tofu toe op een hoog vuur. Van zodra de tofu goudbruin kleurt, voeg je opnieuw de groenten toe en ook de rijst. Voeg de grof gesneden selderblaadjes toe en een beetje gescheurde korianderblaadjes.

 

Voeg de suiker en de sojasaus toe. Meng goed.

 

Wanneer alle ingrediënten goed gemengd zijn, spreid je de gebakken rijst plat op de bodem van de wok en laat je de rijst grillen (maar niet aanbranden) zonder te mengen gedurende ongeveer 3 minuten.

 

Voeg een beetje peper toe en serveer, in een kom of op een bord en decoreer met de rest van de koriander.

 

 

Smakelijk!

 

Verticale tabs