Ingrediënten voor 5 personen
- 1/2 kleine (of 1 medium grote) wittekool in grote stukken gesneden
- 500 g champignons in schijfjes gesneden
- 2 ajuinen gesnipperd
- 4 teentjes knoflook geperst
- 2 cm gember geraspt
- 200 g passata
- olijfolie
- peper en zout
- rijst
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Bron: Dit is een recept van de blog Lailabel .
wrapper
Gebakken witte kool met champignons
Bak de uien en knoflook in een pan met een beetje olijfolie, laat garen tot ze zacht zijn.
Voeg de geraspte gember en de passata toe. Laat 2 minuutjes koken.
Bereid ondertussen de rijst zoals aangegeven op het pak.
Voeg peper en zout toe naar eigen smaak.
Voeg de witte kool toe, meng alles goed onder, voeg ¼ glas water toe. Dek af en laat 10 minuutjes sudderen, voeg de champignons toe wanneer de witte kool zacht is. Roer alles goed onder en laat nog 5 minuten garen.
Voeg nog peper en zout toe naar smaak, dien op met rijst.