Ingrediënten voor 4 personen
Extra info
- Kooktijd: Lang
- Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
- Allergie: Suikervrij
- Recept: Tom van Lysebettens, chef bij Coeur d'Artichaut
wrapper
Bereiding
- Warm de oven voor op 160°C. Snijd 8 uien, zonder ze te pellen, in 2 stukken. Stop ze ongeveer 35 minuten in de oven, tot ze goed gekleurd zijn.
- Leg de uien in 4 liter water en laat gedurende 12 uur intrekken.
- Zeef de uien en voeg er een scheutje sojasaus aan toe. Je kunt er naar smaak ook wat suiker aan toevoegen.
- Schil de gember en de wortel en snijd ze in heel fijne blokjes.
- Flambeer 300 g whisky tot er iets meer dan de helft overblijft. Kook dit met 2 g iota of agar-agar. Laat het opstijven in de koelkast.
- Dresseer de groenten en de gel van whisky, bijvoorbeeld in een kommetje.