Gegrilde bloemkoolrolls buffalo style met yoghurt en augurk - Sofie Dumont

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

  • Kooktijd: Middel
  • Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
  • Type: Hoofdgerecht
  • Allergie: Notenvrij
  • Bron: Dit is een gerecht uit het kookboek ‘Andermaal. Plantaardige inspiratie voor chefs van de toekomst.’ van EVA vzw en BOS+. Fotografie: © Toos Vergote.

wrapper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Meng alle ingrediënten voor de buffalosaus goed onder elkaar en smeer de bloemkool ermee in op een bakplaat met bakpapier.

Rooster 15-20 min. tot de bloemkool mooi gekarameliseerd is.

Snij de sandwiches of broodjes overlangs in de tegengestelde richting (van de bovenkant naar beneden, zodat ze mooi blijven vasthangen).

Stop ze 1 min. in de oven.

Smeer de binnenkant in met plantaardige yoghurt, en leg langs één kant schijfjes augurk. Schik er de bloemkool in.

TIP: Koud zijn de broodjes even lekker!

Download hier het volledige Andermaal-kookboek gratis.

Verticale tabs