Ingrediënten voor 4 personen
- voor Sofies homemade buffalosaus:
- 40 ml zoetzure chilisaus
- 120 ml zonnebloemolie
- 1 el tomatenconcentraat
- 1 el wittewijnazijn
- 1 el (vegan) worcestersaus
- 1/2 tl cayennepoeder
- 1 tl lookpoeder
- een snuifje zout
- voor de broodjes en de vulling:
- 1 bloemkool in schijven van 1 cm
- 4 volkoren sandwiches of meergranenbroodjes
- 125 g ongezoete plantaardige yoghurt
- 2 grote zoetzure augurken
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Notenvrij
- Bron: Dit is een gerecht uit het kookboek ‘Andermaal. Plantaardige inspiratie voor chefs van de toekomst.’ van EVA vzw en BOS+. Fotografie: © Toos Vergote.
wrapper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng alle ingrediënten voor de buffalosaus goed onder elkaar en smeer de bloemkool ermee in op een bakplaat met bakpapier.
Rooster 15-20 min. tot de bloemkool mooi gekarameliseerd is.
Snij de sandwiches of broodjes overlangs in de tegengestelde richting (van de bovenkant naar beneden, zodat ze mooi blijven vasthangen).
Stop ze 1 min. in de oven.
Smeer de binnenkant in met plantaardige yoghurt, en leg langs één kant schijfjes augurk. Schik er de bloemkool in.
TIP: Koud zijn de broodjes even lekker!
Download hier het volledige Andermaal-kookboek gratis.