Gegrilde erwten en lente-ui met munt en sojascheuten

Ingrediënten voor 6 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Steek de barbecue aan en zorg voor een zachte gloed.

Halveer de lente-uien in de lengte, bij voorkeur met een beetje van het groen. Bestrijk de snijvlakken met olie. Leg de lente-ui op
het rooster en gril hem tot hij verkleurd is en zacht begint te worden; dit duurt circa 10 minuten. Draai hem om en gril de andere
kant circa 5 minuten. Doe de lente-ui in een grote kom.

Leg de doperwten in hun peulen op de barbecue tot de peulen zwart blakeren; dit duurt circa 5 minuten. Draai ze om en gril ze nog 5 minuten. Pak
ze dan op, verwijder de peulen en doe de erwten in de kom met de lente-ui.

Sprenkel de rest van de olie erover en doe de taugé en munt bij. Roer zodat alles luchtig wordt, bij voorkeur met je handen, en breng op smaak met zout. Serveer in een grote schaal als bij- of voorgerecht.

Verticale tabs