Ingrediënten voor 2 personen
- 3 el köftekruiden
- peper en zout
- plat brood
- Voor de tzatziki
- 100 g komkommers
- 1 teen knoflook
- 100 ml sojayoghurt
- 2 el vers citroensap
- 1 tl olijfolie
- 1 el verse dille
- peper en zout
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Notenvrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept van Jolijn Pelgrum en Sjoerd Schotten uit hun kookboek Vegan smaaksouvenirs.
wrapper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 250 graden. Snijd de paprika in repen, leg op een bakpapiertje in de oven en laat in ongeveer 20-25 minuten zacht worden. Snijd ondertussen alvast de tomaten in plakken en zet de sla klaar. Pel de ui en de knoflook.
Maak nu de tzatziki. Snijd de komkommer en knoflook zo fijn als je kunt. Doe de komkommer in een kommetje en meng er sojayoghurt, citroensap, knoflook, olijfolie, dille, zout en peper door. Proef of je nog iets extra wilt toevoegen.
Spoel de kikkererwten af onder de kraan en laat uitlekken. Doe samen met de ui en de knoflook in de keukenmachine en druk een paar keer op pulse. Voeg nu ook de havermout, water, lijnzaad, olijfolie, muntblaadjes, verse peterselie, köftekruiden, zout en peper toe. Laat een fijne mix ontstaan. Als het te droog is kun je nog een extra eetlepel water toevoegen.
Maak tussen je handen een soort langwerpige bolletjes en druk die een beetje plat. Vet een koekenpan of grillpan in en bak/gril de köfte ongeveer 4-5 minuten per kant.
Warm je platte brood of wraps op in de oven of in een pan. Serveer de köfte in een broodje met de gegrilde paprika, sla, tomaat en een schep tzatziki.