Gehaktbrood met kriekensaus

Ingrediënten voor 4-6 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Voor het gehaktbrood:

Verwarm de oven voor op 200°C.

Kook de sojabrokjes 5 minuten in de bouillon en giet ze af. Schil en rasp intussen de aardappel en de wortel. Versnipper de ui en de platte peterselie. Pers de knoflook.

Meet alle andere ingrediënten af en doe ze samen met de uitgelekte sojabrokjes en de knoflook in een mengkom. Mix de massa volledig fijn met een staafmixer.

Kneed er nu de aardappel, wortel, ui en peterselie door en geef de massa de vorm van een brood.

Vet een ovenschaal in met olijfolie en leg hierin het gehaktbrood. Bak deze een uur in de oven, waarvan het eerste half uur afgedekt met aluminiumfolie.

Laat het gehaktbrood een kwartiertje rusten vooraleer je deze in plakken snijdt. Of beter nog: laat het gehaktbrood volledig afkoelen, snijd het daarna pas in plakken en warm het opnieuw op bij het serveren.

Voor de kriekensaus:

Verhit de madeira (of het kriekenbier) met de tijm en de groentebouillon in een pan. Blus met het kriekensap en de krieken maar houd een paar lepels sap opzij.

Roer de sausbinder los met een paar lepeltjes sap in een apart kommetje en gebruik dit mengsel om de kriekensaus te binden.

Tip: Serveer dit gehaktbrood met aardappels en groenten naar keuze. Je kan het gehaktbrood ook in dunne plakjes snijden en als broodbeleg gebruiken.

Verticale tabs