Ingrediënten voor 4 personen
- 1 ajuin
- 1 teentje knoflook
- 1 el olijfolie
- 1 wortel
- 1 stengel bleekselder
- 1 tl tijm
- 1/4 tl nootmuskaat
- 300 g vegetarisch gehakt
- 2 el bloem
- 1/2 glas witte wijn
- 1 - 2 el sojasaus
- 1 handje verse peterselie
- 1 pak bladerdeeg
- 2 el sesamzaad
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Regio: Westers
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Suikervrij
- Fotograaf: Taieb Gottiti
- Foodstyling: Foodlove , Fitfoodness
wrapper
Rasp de wortel, snipper de ui en knoflook fijn en snij de selder in kleine stukjes.
Stoof de ui aan in de olijfolie. Voeg de knoflook, geraspte wortel, selder, nootmuskaat en tijm toe en stoof de groenten beetgaar.
Hak ondertussen de peterselie fijn.
Roer het vegetarisch gehakt onder de groenten, voeg de bloem toe, blus met de witte wijn en sojasaus en roer om tot de vulling goed is drooggestoofd. Roer de peterselie onder de vulling en kruid af met zout en peper. Laat de vulling wat afkoelen.
Verwarm de oven op 180°C.
Rol een pakje bladerdeeg open en leg in het midden een rij van de vulling. Vouw het bladerdeeg langs alle kanten dicht en rol de strüdel om. Bestrijk de strüdel met wat sojamelk of sojaroom en strooi er de sesamzaadjes over. Prik hier en daar in het bladerdeeg. Bak de strüdel zo'n 20 min in de oven, tot het bladerdeeg krokant is.