Ingrediënten voor 4 personen
- Voor de Gehaktstrudel
- 2 el olijfolie
- 250 g vegetarisch gehakt
- 160 g champignons fijne brunoise
- 1 tl tijm
- 1 ajuin fijn gensipperd
- 1 teentje knoflook
- 1 stengel selder (in blokjes)
- 1 wortel geraspt
- 1 handje verse peterselie gehakt
- 2 el bloem (of kikkererwtenmeel)
- 50 ml witte wijn (of groentenbouillon)
- 1 - 2 el sojasaus
- peper naar smaak
- nootmuskaat naar smaak
- 1 pak bladerdeeg
- 2 el sesamzaad
- Voor de Kleurrijke Koolsalade
- 120 g groenekool geraspt
- 120 g rodekool geraspt
- 120 g wortelen geraspt
- 75 à 100 ml mayonaise (veganaise, zie bv het recept op onze site)
- 2 el fijngesneden augurken (+ 2 el inmaakvocht)
- 1 tl griessuiker
- peper
- wat citroensap
- kruidenzout naar smaak
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
- Type: Hoofdgerecht
- Recept: EVA
- Fotograaf: Taieb Gottiti
- Foodstyling: Foodlove , Fitfoodness
wrapper
Gehaktstrudel met kleurrijke koolsalade en aardappelen
-
Bak in wat olijfolie de ui, look, selder, champignons, wortel en tijm. Voeg het vegetarisch gehakt en verse peterselie toe en bak nog even aan.
-
Voeg de bloem toe, roer goed om en blus met de witte wijn of groentebouillon. Kruid af met nootmuskaat en peper.
-
Rol het bladerdeegvel open, schik het mengsel op het deeg, rol het deeg op en vouw de uiteindes dicht. Bestrijk de strudel met wat olijfolie, strooi de sesamzaadjes erover, prik ze hier en daar in met een vork en bak ze 20 à 30 minuten op 180°C.
Kleurrijke koolsalade
Maak een dressing met de mayonaise (sojanaise of veganaise) en de smaakmakers en meng deze onder de geraspte groenten.
Je kan de strüdel ook serveren met een Luikse saus, kriekensaus of pruimensaus.