Gele kokoscurry (grootkeukenrecept)

Ingrediënten voor 10 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Doe de rijst in een GN met dubbel zoveel water en een snuif zout. 20 min garen in de oven op 200 C°.

De kokos-room, sojaroom en groenten bouillon langzaam opwarmen tot net onder het kookpunt. Kleur de saus met kurkuma en bind met het bindmiddel.

Doe de zonnebloemolie in de braadslede en sueer de wortelen, rode ajuin en filetstukjes gedurende 5 min. Bestrooien met currypoeder en roer dit kort erdoorheen. Voeg dan alle andere groenten toe behalve de pijpajuin.

Alles kort roerbakken gedurende 10 min ongeveer. De groenten moeten net zacht zijn maar met nog een beetje al dente. Eventueel bijkruiden met zout en currypoeder.

Schep de groenten uit en giet de saus eroverheen. Werk af met de pijpajuin en vlak voor het serveren met de koriander.

Tip
Je kan in deze gele curry ook appel of ananas verwerken.
De rijst wordt net iets lekkerder met citroen of limoen. Halveer een citroen en knijp de helften licht uit op de rauwe rijst. Vervolgens de helften in de bak leggen en laten meegaren.

Take-away
Als take-away in een tweevaks bakje met rijst in het kleine vakje, curry in het grote.

Verticale tabs