Gemarineerde tempeh-satés met zeewiersalade

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Tempeh satés bereiding

Snijd de Tempeh in grote stukken en doe die in een schaal.

Neem een kommetje voor de marinade en meng daarin de Smoked Shoyu, sesamolie, knoflook, Yuzu Pepper Paste, geraspte gember en het limoensap. Giet over de stukken Tempeh, roer voorzichtig om zodat alle stukken goed bedekt zijn, dek af en zet 30 minuten in de ijskast.

Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de gemarineerde Tempeh stukken uit de marinade en prik ze op stokjes. Doe wat sesamzaadjes op een bord en druk de Tempeh satés in de zaadjes tot ze langs alle kanten mooi bedekt zijn. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat en leg hierop de satés. Bak 10 minuten, draai de satés om en bak nog eens 10 minuten, tot ze zachtjes gebruind zijn.

Zeewiersalade bereiding

Week de Wakame gedurende 15 minuten in lauw water. Laat uitlekken en knijp het vocht eruit.

Was de paksoi en snijd de witte stelen en groene blaadjes in hapklare stukken. Stoof kort aan in wat olijfolie en laat afkoelen.

Maak de dressing voor de salade. Meng de mirin, sesamolie, Tamari Less Salt, Rijststroop en het limoensap met de sjalot, de chili peper, de look en de geraspte gember.

Meng de paksoi met de Wakame, giet de dressing erover, werk af met wat sesamzaadjes en serveer de salade met de gebakken Tempeh satés.

Verticale tabs