Gember-cranberrychutney met mosterdzaad

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Doe de cranberrysaus in een grote kom. Prak hem zo fijn mogelijk met een pureestamper of druk hem door een zeef of pureeknijper. Hij is nog wat klonterig, maar dat is prima.

Doe de olie in een middelgrote pan en zet hem op halfhoog vuur. Voeg als hij heet is het mosterdzaad toe. Het moet binnen een paar seconden opspringen. Roer er snel de azijn door met gember, suiker, zout en chilipoeder. Roer goed en laat het geheel op halfhoog vuur 12-15 minuten borrelend koken; roer af en toe tot de vloeistof voor de helft is ingekookt. Roer de cranberrysaus erdoor en breng hem tegen de kook, laat de chutney af en toe roerend 10 minuten zachtjes koken.

Laat de saus iets afkoelen en schep hem in gesteriliseerde potjes. Sluit ze zodra de saus goed koud is en zet ze in de koelkast. Je kunt hem 2 weken of langer bewaren.

Verticale tabs