Gepocheerde peer met citroencrème, kardemomijs en een mueslicrumble

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Smelt de esdoornsiroop samen met de kokosolie op een laag vuurtje.
Meng alle ingrediënten samen en verdeel over een bakplaat. Bak een 25 tal
minuutjes op 150°C in een voorverwarmde oven en laat afkoelen.

Verwarm alle ingrediënten voor de siroop tot net onder het kookpunt en laat
5 minuutjes trekken. Voeg de peertjes toe en laat nog een 3-tal minuutjes
(afhankelijk van de rijpheid van de peertjes, onrijp is iets langer) op de
warmtebron staan. Laat het geheel nadien verder afkoelen en bewaar
de peertjes in de siroop.

Verwarm de rijstmelk met de rijstsiroop, de kardemom en de zwarte thee.
Laat afkoelen (en eventueel een nachtje trekken). Passeer de melk door
een zeefje en blend samen met de cashewnoten en kokosolie tot een gladde
massa. Draai af in een ijsturbine. Heb je geen ijsturbine? Geen probleem!
Vries het beslag in kleine porties in (bv. in ijsblokvormpjes) en eenmaal
bevroren kan je ze in een keukenrobot of blender mixen met een weinig
rijstmelk. Zo maak je keer op keer vers en smeuïg ijs.

Mix alle ingrediënten samen tot een gladde crème met behulp van een
blender of keukenrobot. Laat minimum 2 uur opstijven in de koelkast:
dit kan zowel in vormpjes als in een spuitzakje.

Presentatie

Strooi wat van de crumble in een diep bord en leg daarop een quenelle ijs
en een klein bolletje citroencrème. Zet er een stukje peer tegen.

Tip

Een klein stukje appelcake past ook prima bij het gerecht.

Wat kan ik op voorhand doen?

Alles kan op voorhand gedaan worden. De crumble kan je luchtdicht
bewaren, het ijs in de vriezer, de peertjes in hun siroop en de
citroencrème in de frigo.

Verticale tabs