Gepocheerde peren met cashewcrème en kokoskoekje

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Dit mooie dessert is een pronkstuk op elke feesttafel! De zachte kleuren, fluwelen smaak en heerlijke geur maken van dit gerecht een echte verwennerij. Peren zijn bovendien een prachtig seizoensproduct, dat levert éxtra vitaminen op. Bonus: je maakt dit gerecht eenvoudig op voorhand zodat je meer tijd kan doorbrengen met je gasten! Dresseer het op een groot bord als foodsharing of wees creatief met aparte porties.

Zet de cashewnoten onder in kokend water gedurende 15 minuten.

Zet 500ml water op het vuur en voeg de suiker, kaneel, steranijs, kruidnagels, de mandarijn en het sap van 1/2 citroen toe. Breng zachtjes aan de kook.

Schil de peren zonder de steeltjes te verwijderen.

Plaats de peren gedurende 10 minuten zachtjes koken in het sap, zet daarna het vuur af.

Mix intussen de cashews tot een crème. Giet het water af en plaats ze in een blender/hakmolen. Voeg er het vanille-extracten ahornsiroop aan toe en het sap van 1/4 citroen. Blend zo fijn mogelijk en voeg lepel per lepel water toe tot de crème een consistentie heeft vergelijkbaar met pannenkoekenbeslag.

Voor de kokoskoekjes:

Meng de kokosrasp, ahornsiroop en een snufje zout. Maak er met een theelepel kleine, platte vormpjes van. Kies voor schijfjes, of stokjes, of laat je creativiteit de vrije loop! Bak een 7-tal minuten krokant op een bakplaat in een voorverwarmde oven van 180°C.

Voor de presentatie:

Dresseer op bordjes een streep cashewcrème, met daarop een peertje. Werk af met kokoskrokantje en schilfers van de chocolade. Garneer met citroenzeste.

Verticale tabs