Gepofte aardappelen met chili

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Aardappelen
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bekleed de bakplaat met bakpapier. Prik met een vork gaten in de aardappelen, leg de aardappelen op de bakplaat en bak ze in een voorverwarmde oven gedurende 20 minuten.
Neem de bakplaat met aardappelen na 20 minuten uit de oven, bestrijk ze met olijfolie en besprenkel ze indien gewenst met zout.
Laat ze nog 40 minuten verder bakken.

Chili
Voeg in een grote steelpan net genoeg groentebouillon toe om de bodem van de pan te bedekken. Voeg de ajuin en knoflook toe en laat gedurende 5 minuten inkoken.
Voeg alle andere groenten toe en laat gedurende 10 minuten koken. Voeg indien nodig meer groentebouillon toe.
Wanneer de groenten licht gekookt zijn, voeg je de producten uit blik en de rest van de groentebouillon toe.
Roer nu goed en voeg 1,5 tl komijn, chilipoeder, zwarte peper en oregano toe.
Laat ongeveer 10 minuten koken.

Guacamole
Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en schraap de binnenkant van de avocado in een kom.
Pureer de avocado met een vork tot een romige consistentie is bereikt.
Meng er citroensap, limoensap, zwarte peper en knoflookpoeder doorheen.

Afwerking
Snijd de aardappelen doormidden en leg dan de chili en guacamole erop.
Werk af met lente-ui

Verticale tabs