Gepofte zoete aardappelen met een curry korstje

Ingrediënten voor 2 personen

Extra info

wrapper

Verwarm de oven voor op 200°C
Nodig: Keukenrobot, bakplaat en aluminiumfolie

Prik met een vork kleine gaatjes in de zoete aardappelen en leg ze op een bord.
Plaats ze 10 tot 15 minuten in de microgolfoven op de hoogste stand tot ze zacht zijn. Of, schuif ze in een oven van 220°C en bak ze voor 25 minuten, haal ze uit de oven en verlaag de temperatuur tot 200°C.
Haal de aardappelen uit de (microgolf)oven en zet opzij om een beetje af te koelen.
Haal de schil eraf met een scherp mes.

Pel de gember door het vel er met een lepel af te schrapen.
Pel de look.
Verwijder de steel van de chilipeper, snijd hem in de lengte middendoor en haal de zaadjes eruit als je een iets mildere smaak wil.
Snijd de limoen in twee en pers het sap uit in de keukenrobot, terwijl je eventuele pitjes in je andere hand opvangt.
Voeg de rest van de ingrediënten toe aan de keukenrobot en blend tot je een dikke pasta krijgt. Dit kan ook in het hakselpotje van de staafmixer.

Knip twee vierkante stukken folie uit die groot genoeg zijn om je aardappelen in te wikkelen en vet één kant in met olie.
Schep de helft van de currypasta uit in je hand en verdeel het mengsel over één van de aardappelen.
Doe hetzelfde met de tweede aardappel.

Wikkel de zoete aardappelen stevig in de folie, leg ze op de bakplaat en bak ze 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal de zoete aardappelen uit de oven, verwijder de folie en serveer eventueel met een salade en een grote lepel guacamole.