Geroerbakte mihoen Singapore

Ingrediënten voor 4-6 personen

Extra info

  • Kooktijd: Snel
  • Regio: Oosters
  • Moeilijkheidsgraad: Voor starters
  • Type: Hoofdgerecht
  • Bron: Dit is een recept uit "Bish Bash Bosh" van Henry Firth en Ian Theasby. Fontaine Uitgevers.

wrapper

Benodigdheden voor de bereiding
kokend water - fijne rasp of Microplane - dunschiller - wok

Voor het klaarmaken van de groenten

Bereid alle groenten voor. Pel en rasp de knoflook. Snijd de paddenstoelen in dunne plakjes en de lente-uitjes in dunne ringetjes.

Trek het steeltje van 2 chilipepers, snijd ze overlangs doormidden, verwijder de zaadjes als je een minder pittig gerecht wilt en hak de chilipepers fijn. Hak de bimi in stukjes van 2 cm.

Snijd de onderkant van de paksoi en haal de bladeren los. Schil de wortel en snijd hem met een dunschiller in lange dunne linten. Snijd de paprika doormidden, verwijder de steel en zaadjes en snijd hem in dunne reepjes.

Voor de mihoen

Bereid de mihoen volgens de aanwijzing op de verpakking. Houd hem goed in de gaten zodat hij niet té gaar wordt, want hij moet nog een beetje stevig zijn als je hem in de wok doet.

Voor de bereiding in de wok
Zet de wok op hoog vuur en schenk de olie erin. Wacht tot de olie heet is en voeg dan de knoflook, gehakte chilipepers en paddenstoelen toe. Roerbak ze 30 seconden en voeg daarna de rest van de groenten toe.

Roer de sojasaus, het kerriepoeder en de suiker erdoor en roerbak nog 2 minuten. Giet de mihoen af en roer hem door de groenten.
Voeg het water toe.

Voor de afwerking
Voeg een snufje zout en peper toe. Snijd de limoen doormidden en sprenkel sap naar smaak over het gerecht. Trek het steeltje van de resterende chilipeper, snijd hem in dunne ringetjes en strooi de ringetjes over het gerecht.

Verticale tabs