Ingrediënten voor 4 personen
- 1 aubergine
- 1 handvol koriander
- 1 handvol bladpeterselie
- 4 el wittewijnazijn
- 1 tl gedroogde oregano
- 1/2 tl chilivlokken
- 1/2 tl zout
- 80 ml olijfolie
- 1/2 tl griessuiker
- 2 el limoensap
- 2 teentjes knoflook
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Bijgerecht
- Allergie: Glutenvrij, Notenvrij en Sojavrij
wrapper
Bereiding
- Snijd de aubergine in plakken of in de lengte in plakken. Je kan zo'n 6 plakken uit een aubergine halen. Strijk ze in met olijfolie, bestrooi met peper en zout en gril ze op de BBQ tot ze zacht worden. Overgiet de plakken aubergine bij het serveren met de chimichurri-saus.
- Hak voor de saus de knoflook en de verse kruiden zeer fijn en meng ze met de andere ingrediënten. Kruid eventueel bij met peper en zout.