Ingrediënten voor 10 personen
- 2 kg schoongemaakte bloemkolen
- 2 tl gedroogde chilivlokken (of 50/50 paprikapoeder en cayennepoeder voor minder pikant)
- 500 g witte bonen (uitgelekt gewicht)
- 100 g groene pesto
- peper en zout
- 1 kg bulgur
- 150 g gesneden ajuinen
- 100 g tomatenpuree
- 1,2 l groentebouillon
- A flinke snuif cayennepeper
- olijfolie
- Alpro soja bakken & braden
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Sojavrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept van Ann Veeckman, EVA vzw
wrapper
Bereiding
Kook de bloemkool kort in de steamer (niet volledig garen!), laat uitlekken en afkoelen.
Meng de chili met een beetje olie en wrijf daarmee de bloemkool in, wanneer afgekoeld.
Verhit olie en Alpro Bakken&Braden (50/50) in een GN en bak de uien gedurende enkele minuten in een oven op 200°C. Voeg de tomatenpuree en de bulgur toe en laat nog even mee bakken.
Dit komt de smaak absoluut ten goede, dus neem de tijd voor deze stap!
Blus met de bouillon.
Verlaag de temperatuur van de oven en dek de GN af. Laat ongeveer 15 min zacht garen.
Als de bulgur klaar is, moet alle bouillon opgenomen zijn (= zelfde procédé als rijst). Indien niet, giet af en geef enkele minuten de tijd om uit te dampen. Deze basispilav kan je eventueel naar smaak verrijken met zaden, pitten, nootjes, amandelschilfers en/of rozijnen.
Verwarm de witte bonen en stamp samen met de pesto tot een puree. Voeg peper en zout toe indien gewenst.
Bak de (ingeoliede) bloemkoolroosjes in een hete oven, tot ze donker goudbruin getoast zijn.
Serveer de bloemkool bovenop de bonenpuree en werk de pilav af met peterselie.