Geroosterde knolselder met misocreme en amandel

Extra info

wrapper

Bereiding

Dit verfijnd voorgerechtje ziet er bedrieglijk eenvoudig uit, maar de smaak zit hem in de finesse van het koken, de kruiding en het gebruik van kwalitatieve ingrediënten van het seizoen.

Voor de knolselder

Maak de knolselders schoon en snijd ze in dikke repen van ongeveer 1 cm dik.
Stoom ze gaar in de oven of in een stoommandje, ongeveer 12 minuten.
Laat afkoelen en breng op smaak met zout.

Strijk ze in met olijfolie en rooster ze op de grill.
Breng op smaak met zout.

Voor de Ebly granen

Kook de granen gaar in de amandelmelk en breng op smaak met zout.
Houd de granen warm.

Voor de miso crème

Mix alle ingrediënten samen goed glad tot een crème.

Voor de amandelen

Rooster de amandelen krokant in de oven op 160°C gedurende 10 minuten, haal daarna uit de oven.

Voor de jus van geroosterde aardappel

Was de aardappelen en snijd in schijven van 1 cm dik. Rooster ze in de oven op 225°C tot ze donkerbruin zijn. Maak de uien schoon en snijd in plakken van 5 mm dik. Rooster ze in de oven op 140°C tot ze donker zijn. Doe daarna alle ingrediënten samen in een kookpot, breng aan de kook en laat inkoken tot je ongeveer ⅓ van het oorspronkelijke volume overhoudt. Giet door een zeef.
Neem 300 g van de jus, breng op smaak met zout, voeg een koffielepel sojalecithine toe en mix schuimig met een staafmixer.

Verticale tabs