Ingrediënten voor 4 personen
- 1 kg gemengde wintergroenten naar keuze (bv. knolselder, pastinaak, wortel, zoete aardappel, spruitjes, koolrabi, raapjes, pompoen...)
- kruiden naar smaak (bv. tijm, nootmuskaat, paprikapoeder...)
- 140 g Lima havervlokken
- 100 g volkorenmeel
- 60 g margarine
- 20 g grove mosterd
- 1 el gomasio (of vervang door zout en sesamzaadjes)
- 2 el zonnebloempitten
- 1 tl selderijzout
- 40 g fijngehakte amandelen (of andere noten naar keuze)
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Bijgerecht
- Allergie: Sojavrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept van EVA.
wrapper
Gebruik groenten die in de oven hun stevigheid min of meer bewaren: knolselder, pastinaak, wortel, zoete aardappel, spruitjes, koolrabi, raapjes, …
Snijd ze in beetklare stukken. Leg in een grote ovenschaal en besprenkel met olijfolie en kruiden naar keuze (bv. tijm, nootmuskaat, paprikapoeder...). Bak 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Maak intussen de crumble. Meng de havermoutvlokken, het volkorenmeel, de margarine en het zout in een grote kom met de vingers tot de textuur van grof broodkruim. Voeg de mosterd, gomasio, zonnebloempitten, het selderijzout en de fijngehakte noten naar keuze toe en meng tot een homogeen geheel.
Haal de ovenschotel na ongeveer 25 minuten uit de oven. Verdeel de crumble over de groenten en laat nog ongeveer 15 minuten verder garen in de oven.