Geroosterde ovengroenten met hartige crumble

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Gebruik groenten die in de oven hun stevigheid min of meer bewaren: knolselder, pastinaak, wortel, zoete aardappel, spruitjes, koolrabi, raapjes, …

Snijd ze in beetklare stukken. Leg in een grote ovenschaal en besprenkel met olijfolie en kruiden naar keuze (bv. tijm, nootmuskaat, paprikapoeder...). Bak 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

Maak intussen de crumble. Meng de havermoutvlokken, het volkorenmeel, de margarine en het zout in een grote kom met de vingers tot de textuur van grof broodkruim. Voeg de mosterd, gomasio, zonnebloempitten, het selderijzout en de fijngehakte noten naar keuze toe en meng tot een homogeen geheel.

Haal de ovenschotel na ongeveer 10 minuten uit de oven. Verdeel de crumble over de groenten en laat nog ongeveer 15 minuten verder garen in de oven.

Verticale tabs