Ingrediënten voor 4 personen
- 1 portie uitgerolde bladerdeeg
- 1/2 kg witloof in grote stukken
- 125 g appels in blokjes
- 200 g seitan in dobbelstenen
- 100 g gare kastanjes (uit een potje of vacuüm)
- 1/2 el balsamicoazijn
- 1/2 el suiker
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
- Type: Bijgerecht
- Bron: Dit is een recept van Miki Duerinck en Kristin Leybaert in hun kookboek: Vandaag Vegan! 100% smaak, 100% plantaardig. Fotografie: Heikki Verdurme Uitgeverij: Manteau
wrapper
Vulling
Stoof het witloof gaar in wat sojaboter.
Voeg de balsamicoazijn toe aan het witloof.
Stoof de appelstukjes gaar in wat sojaboter. Strooi de suiker erover, bak nog even door en neem de pan van het vuur.
Besprenkel de seitan met de sojasaus.
Snijd 50 g kastanje in stukjes. Vermeng de seitan met het witloof, de kastanjestukjes en de appeltjes.
Laat de vulling afkoelen.
Mix de resterende 50 g kastanje met de sojaroom. Breng de puree op smaak met peper en zout. Roer hem door de vulling.
Deeg uitrollen, vullen en bakken
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Strooi wat bloem over het deeg en rol het uit tot een grote rechthoek van ongeveer 28 x 40 cm.
Leg het deeg verticaal op een ingevette ovenplaat.
Leg de vulling in een lange strook in het midden van het deeg, van boven tot onder.
Maak aan beide zijden van het deeg 7 schuine inkepingen van ongeveer 5 cm lang.
Klap om beurten een links flapje deeg en een rechts flapje deeg over de vulling, zodat een vlechtpatroon ontstaat.
Strijk de vlecht in met wat sojamelk en bak hem ongeveer 30 minuten in de oven.
Miki en Kristin serveren de bladerdeegvlecht met pastinaakpasteitjes en rodewijnsaus.
Benieuwd naar de recepten? Ze staan in het kookboek!