Ingrediënten voor 4 personen
- 4 kleine koolrabi
- 400 g champignons
- 1 kleine ui
- 2 el sojaroom
- 1 kleine kervel
- 1 el olijfolie
- kruidenzout
- peper
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Bijgerecht
- Allergie: Glutenvrij en Suikervrij
- Bron: Het Vreemde-Biogroenten-Kookboek
wrapper
Bereiding
- Schil de koolrabi's en stoom of kook ze gaar. Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes en bak ze in olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
- Hak de kervel fijn en meng ze door de sojaroom. Hol de gare koolrabi's met een scherpe lepel lichtjes uit (gebruik het vruchtvlees in een soep) en vul de koolrabi's met de champignons. Schenk de kervelroom in een ovenvaste schaal en plaats de koolrabi's hierin. Plaats ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven (200°C).
Koolrabi is een heerlijke, frisse voorjaars- en zomergroente. Rauw, gestoomd, in soep of stoofpotjes, ... koolrabi kan je op veel manieren klaarmaken.
In dit recept wordt de koolrabi eerst gestoomd en daarna gevuld met een champignonmengeling.