Ingrediënten voor 4 personen
- 200 g grote pastaschelpen
- Voor de pesto:
- 1 teentje look
- 100 g amandelen met vlies
- 50 g verse basilicum
- 100 ml olijfolie
- versgemalen peper
- zeezout
- Voor de spinazie-kikkererwtenvulling:
- 1 el olijfolie om in te bakken
- 1 rode ui
- 1 teentje look
- 200 g spinazie
- 100 g kikkererwten
- Voor de saus:
- 150 g haverroom of sojaroom
- 20 g edelgistvlokken (optioneel)
- 2 tl maïzena
- 1 tl zeezout
- 1 tl knoflookpoeder
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Bron: Dit is een recept uit Easy Vegan Feelgood van Sanne Van Rooij, Uitgeverij Kosmos
wrapper
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Breng een pan water aan de kook en kook de pastaschelpen in ongeveer 6 minuten al dente.
Pel intussen voor de pesto de knoflook. Doe die met de amandelen en het basilicum in de keukenmachine en maal fijn. Voeg al draaiende de olijfolie toe tot er een smeuïge pesto ontstaat (als je niet alle olijfolie gebruikt, is dat helemaal niet erg). Breng op smaak met peper en zout.
Verhit voor de spinazievulling de olijfolie in een diepe pan op middelhoog vuur. Pel en snipper intussen de ui en pers de knoflook. Fruit ze samen in de pan tot ze glazig zijn. Voeg de spinazie toe en bak mee tot hij geslonken is.
Doe voor de saus alle ingrediënten in een steelpan en breng al roerend aan de kook. Laat ongeveer 1 minuut doorkoken tot de saus dikker wordt.
Doe de pasta in de ovenschaal en vul deze met de gebakken spinazie, kikkererwten en pesto. Verdeel de saus erover, zet in de oven en bak het gerecht 10 minuten.