Ingrediënten voor 4 personen
- 10-15 kleine aardappelen
- olijfolie
- zout
- 2 el mosterd
- 1 blik kikkererwten
- 1 tl kurkuma
- 1/2 tl gerookt paprikapoeder
- 1/4 tl cayennepeper
- bieslook
- 2 augurken
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Bijgerecht
- Allergie: Notenvrij, Sojavrij en Suikervrij
- Recept: EVA
- Fotograaf: French Beans
- Foodstyling: Mino Paper Sweets , Foodlove , Fitfoodness
wrapper
Gevulde patatjes
1 Warm de oven voor op 200°C.
2 Halveer de aardappelen (schil ze niet!), hussel ze om met wat olijfolie en zout en verdeel ze over een bakplaat. Bak ze zo’n 40 minuten, of tot ze zacht zijn in het midden.
3 Hol de aardappelhelften uit, leg de helften opzij en doe de rest van de aardappel in een kom. Voeg hierbij een eetlepel olijfolie, een half blikje uitgelekte kikkererwten, de mosterd, de kurkuma, paprikapoeder en cayennepeper. Pureer alles tot een romig geheel. Breng verder op smaak met zout en peper.
3 Doe de gepureerde aardappel in een spuitzak en vul hiermee de aardappelhelftjes die je opzij hebt gehouden.
4 Versnipper wat bieslook en augurk en verdeel die over de gevulde patatjes.