Gevulde pompoen met walnoten en quinoa-'gehakt’

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Voor dit hartverwarmende gerecht zullen fervente vleeseters hun kalkoen laten staan. De quinoa en walnoten vulling is niet enkel overheerlijk, maar ook nog eens enorm voedzaam. Wie zegt dat je met de feestdagen ook niet een beetje voor jezelf mag zorgen?

Verwarm je oven op 200°C.

Plaats een kleine pot met gezouten water op het vuur. Spoel de quinoa en plaats hem in de pot. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat 7 minuten zacht pruttelen. Zet het vuur af en laat nog 7 minuten nagaren in de pot. Giet de quinoa af.

Snijd het hoedje van de pompoen en haal de pitten eruit. Smeer de binnenkant van de pompoen in met olijfolie en zout en grill gedurende 15-20 min in de oven tot je de schil gemakkelijk kan doorprikken. Grote pompoenen snijd je best doormidden om te grillen.

Zet een grote pan met 2 el olijfolie op het vuur en fruit de fijngehakte sjalot gedurende 5 minuten. Voeg look, wortelen, selder, gember en specerijen toe en bak 5 min aan.

Voeg het tomatenconcentraat toe en bak 2 minuten mee, zodat het bitterheid verliest.

Voeg de sojasaus en walnoten toe. Laat een 5-tal minuten op medium vuur pruttelen tot het gehakt redelijk ‘droog’ is.

Roer het gehakt onder de quinoa en kruid indien nodig verder af met sojasaus en chilivlokjes.

Vul de pompoenen met het gehaktmengsel en plaats gedurende 5 minuten onder de grillstand in je oven. Werk af met verse tijm.

Verticale tabs