Gevulde zoete aardappels met homemade cashew-kaassaus, geroosterde kikkererwten en guacamole

Ingrediënten voor 2 personen

Extra info

wrapper

Gevulde zoete aardappels met homemade cashew-kaassaus, geroosterde kikkererwten en guacamole

Verwarm de oven voor op 200°C.
Was de zoete aardappels en halveer ze in de lengte. Laat de schil eraan.
Leg de halve zoete aardappels op een bakplaat met bakpapier en zet ze in de oven voor 30 à 40 minuten (afhankelijk van de grootte van de zoete aardappels).

Mix de kikkererwten met de kruiden (komijn, paprika, chili) in een kom en verspreid ze over een bakplaat met bakpapier. Zet dit naast de zoete aardappels in de oven. De kikkererwten moeten ongeveer 20 minuten in de oven.

Terwijl de zoete aardappels en kikkererwten in de oven zitten, kun je de groenten (tomaat, komkommer, radijsjes, rode ui) snijden en de kaassaus en guacamole klaarmaken.

Zo maak je de cashew-kaassaus: warm de cashewroom op in een koekenpan samen met de edelgistvlokken, de kruiden (paprika, knoflook, ui, kurkuma, zout, peper) en het citroensap. Als het sausje te dun is, kun je het indikken met een beetje maizena. Zet de saus op een laag vuurtje tot je het gaat serveren. Roer af en toe door.

Zo maak je de guacamole: halveer de avocado, haal de pit eruit en schep het vruchtvlees in een kom. Mix met de knoflook, het citroensap en een snufje peper en zout.

Haal de zoete aardappels uit de oven, leg ze op een bord en serveer met de kikkererwten, groenten (tomaat, komkommer, radijsjes, rode ui, maïs), kaassaus, guacamole, koriander, limoensap en eventueel een extra schijfje limoen of citroen.

Verticale tabs