Gierst salade met gepofte rode biet en granaatappel

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Gierst salade met gepofte rode biet en granaatappel

  1. Kook de gierst 25 minuutjes in 400 ml gezouten water, onder gesloten deksel. Giet af en laat afkoelen.
    Voeg de sjalot, bieslook, appelazijn, olijfolie, limoensap en -zeste toe. Kruid af met peper en zout naar smaak. Hak de dragon en hazelnoten fijn en voeg toe. Haal de pitjes uit de granaatappel en werk hiermee de salade af.

  2. Mix met behulp van een staafmixer het rode bietensap, de sojasaus, de appelazijn en het limoensap samen met het johannesbroodpitmeel. Werk vervolgens af met hazelnootolie, olijfolie, peper en zout.

  3. Pof de bietjes in de oven: zo’n 45 minuten op 180°C. Wanneer je ze vlot kan doorprikken met een vork, zijn ze gaar. Schil de bieten en snijd ze in blokjes.

  4. Laat de boekweit een uurtje weken en spoel de korrels daarna onder koud stromend water met behulp van een zeef. Dep droog met een keukendoek en bak ze in olijfolie tot ze mooi goudbruin kleuren. Kruid met peper, zout en een snuifje curry.

  5. Hak met behulp van een keukenrobot het bietje fijn samen met de kikkererwten, tahin, komijn, look en olijfolie. Als het blenden moeizaam gaat, kan je altijd enkele eetlepels water toevoegen.

Presentatie:
Maak een torentje van de gierst salade, schik er wat stukjes rode biet op en rond en strooi er de boekweit over voor een crunchy bite. De afwerking gebeurt met een paar toefjes humus. Eindig met wat vinaigrette, die je rond het torentje kan lepelen.

Tip:
Speel met hoogtes en structuren bij de schikking van je bord.
Enkele blaadjes klaverzuring geven een extra kleurrijke toets aan het gerecht.

Wat kan ik op voorhand doen?
De hummus maken, de bietjes poffen en in stukjes snijden en de gierst koken.

Verticale tabs