Ingrediënten voor 4 personen
- 500 g aardappelen
- 150 g bloem
- 2 el olijfolie
- 1 grote courgette in halve manen gesneden
- 1 teentje groot knoflook fijn gesneden
- 1 handjevol verse peterselie grof gesneden
- 80 ml veganistische witte wijn
- 360 ml plantaardige room
- 1/4 tl saffraanpoeder
- 1 à 2 citroenen geperst
- zout naar smaak
- zwarte peper naar smaak
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
- Type: Hoofdgerecht
- Bron: Dit is een recept van Luna Trapani - Plant based Italian uit het boek Plant based Italian.
wrapper
Bereiding
Kook de aardappelen zachtt.
Pureer ze tot een glad geheel, voeg geleidelijk de bloem toe en kneed tot een zacht deeg.
Rol het deeg in een lange worst en snijd in stukken van twee centimeter.
Breng een grote pot met gezouten water aan de kook.
Verwarm intussen, op een hoog vuur, de olijfolie op in een koekenpan.
Zodra die warm is, voeg je de courgette toe. Breng op smaak met een snufje zout. Bak de courgette tot die goudbruin en gekarameliseerd is, vergeet niet af en toe te roeren. Voeg de knoflook en peterselie toe, roer en blus met de witte wijn. Breng alles aan de kook en voeg de plantaardige room en saffraan toe. Roer en laat sudderen tot de saus is ingedikt.
Zodra het water kookt, voeg je de gnocchi toe en kook je die tot ze beginnen te drijven.
Wanneer de saus is ingedikt en de gnocchi gaar zijn, voeg je de gnocchi toe aan de saus. Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe. Serveer met een scheutje citroensap en nog wat grof gesneden peterselie.
Buon appetito!