Ingrediënten voor 2 personen
- 1/2 blok gerookte tofu in blokjes gesneden
- 2 aardappelen in blokjes gesneden
- 1 rode paprika in reepjes gesneden
- 1 ajuin gesnipperd
- 3 teentjes knoflook fijngesneden of geperst
- 1 el tomatenpuree
- 1 blik tomates concassées
- 2 tl gerookt paprikapoeder
- 2 tl komijnpoeder
- 300 ml water
- 1 laurierblad
- peper en zout
- zonnebloemolie
- gekookte bulgur voor 2 personen
- verse koriander voor garnering
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Notenvrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept van Vegan Wifey.
wrapper
Bereiding
Verwarm wat zonnebloemolie in een pan.
Fruit de ui, paprika en knoflook tot het lekker geurt. Doe de aardappelen erbij en bak kort mee.
Voeg komijnpoeder en gerookt paprikapoeder toe. Bak even mee, maar schep wel goed om.
Doe de tomatenpuree erbij en bak een minuut mee. Schenk de tomatenblokjes erbij en voeg wat zout en peper toe. Als je bang bent dat je teveel peper of zout gebruikt, kun je dit ook aan het einde toevoegen.
Voeg de gerookte tofu, het laurierblaadje en water toe en breng het geheel aan de kook, laat het op laag vuur, zonder deksel op de pan, zo'n 30 minuten pruttelen.
Serveer met de bulgur en verse koriander.