Ingrediënten voor 4 personen
- Voor de lasagne:
- 1 butternut pompoen
- 2 pastinaken
- 1/2 knolselderij
- 2 sjalotten
- 250 ml plantaardige room
- zout en peper
- nootmuskaat
- chilipeper
- Voor de pesto:
- 1 kervel
- 2 - 3 handjes hazelnoten
- olijfolie
- Voor de Vegan kaas:
- 10 g edelgistvlokken
- 100 g cashewnoten
Extra info
- Allergie: Glutenvrij, Sojavrij en Suikervrij
- Bron:: Dit is een recept van Laurence en Céline op hun blog Je clic naturel.
wrapper
Bereiding
Vegan parmezaan:
Blend de cashewnoten en de edelgistvlokken met 1/2 theelepel zout tot poeder.
Voor de pesto:
Blend de kervel, olijfolie en een snufje zout. Voeg de hazelnoten toe en mix opnieuw, maar niet te veel. Zorg ervoor dat je hazelnaten knapperig blijven.
Voor de gratin:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Was en schil de knolselder en snij de rest van de groenten in plakken van ongeveer 3 mm. De pastinaak en de butternut hoef je niet schillen als ze biologisch zijn.
Stoom de groenten elk apart vijftien minuten en laat ze vervolgens afkoelen.
Hak de sjalotten fijn, bak ze enkele minuten in een beetje olijfolie. Voeg de room toe wanneer de sjalotten glazig zijn. Breng op smaak met zout, peper, een snufje nootmuskaat en chilipeper. Zorg ervoor dat de room niet kookt.
Samenstellen gratin:
Neem een ovenschotel van ongeveer 20x26cm. Maak eerst een laagje selder, dan butternut, vervolgens pastinaak en een laagje pesto. Blijf laagjes maken tot alles op is.
Giet de room over de gratin.
Bestrooi ten slotte met wat vegan parmezaan en bak 20 à 25 minuten in de oven.
Werk af met gehakte hazelnoten en het groen van de kervel.
Meer inspiratie? Ontdek alle Donderdag Veggiedagrecepten hier.